درود بر همه عزیزان. همانطور که میدونیم مباحث درس زبان انگلیسی کنکور با درسهای دیگر تا حد زیادی متفاوت هست، بنابراین مطالعه ی آن نیز باید هدفدار و با اصول خاص خودش انجام بپذیرد. آشنایی با نکات کلیدی کتاب درسی و شیوهی صحیح مطالعه درس زبان پیش نیاز اساسی برای کسب درصد بالا در زبان انگلیسی کنکور هست.
سوالات زبانِ کنکور دارای نکات کلیدی هست که در عین سادگی اگر دانش آموزی با اونها آشنایی نداشته باشه، حتی اگر سطح خوبی تو زبان داشته باشه در پاسخ به تست ها ناتوان خواهد بود. لذا مطالعه صحیح و تمرین اصولی و کافی لازمه موفقیت در درس زبان انگلیسی تو کنکور هست که در ادامه در این باره بیشتر صحبت می کنیم.
مباحث زبان انگلیسی در کنکور
در حال حاضر دو نوع کنکور زبان وجود داره: اختصاصی و عمومی. موضوع بحث ما کنکور زبان عمومی هست که ۲۵ سوال از اون میاد و از سوال شماره ۷۵ تا ۱۰۰ رو شامل میشه. مباحث مهم زبان که تو کنکور از اونها سوال میاد به این ترتیب هست:
تعداد سوالات مبحث
Grammar ۴
Vocabulary ۸
Cloze Test ۵
Reading Comprehension ۸
از نحوهی تقسیم بندی سوالات مشخصه که یادگیری لغات مهم ترین قسمت کار هست چون به تنهایی ۸ تست رو به خودش اختصاص میده و برای پاسخ دادن به ⅔ دیگه سوالات هم مستقیما به لغات نیاز خواهیم داشت. حیطه های مهم دیگه درک مطلب و گرامر و کلوز تست هستند.
چگونه واژگان رو راحت تر یاد بگیریم (Vocabulary) :
حفظ طوطیوار لغت های جدید کار سخت و دشواری هست پس بهتره از روش های کارآمدتری استفاده کنیم.
یکی از روش های مرسوم یادگیری لغات، دسته بندی لغات جدید است. سعی کنید دفتری جدا برای یادداشت لغات دسته بندی شده داشته باشید.
می توانید لغت ها را بر اساس مضمون آنها (خوراک، پوشاک، ابزار، …)، شباهت های ظاهری (Flower, Flour, Floor ,flier , flyer, …)، نقش(Verb, adjective, adverb, …)، پیشوند و پسوند (Careless, thoughtless, helpless, jobless, …) و یا مترادف و متضاد دسته بندی کنید.
برای هر لغت معنای فارسی، معنای انگلیسی یا مترادف، و جمله ای کوتاه به عنوان مثال بنویسید.
در این روش از حساسیت زیاد و نوشتن لغاتی که قبلا اونها رو یاد دارید پرهیز کنید.
سعی کنید لغت های جدید را در قالب جمله یاد بگیرید و یا از تکنیک جمله سازی استفاده کنید، یعنی برای هر کلمه چند جمله ساده به انگلیسی در ذهن خود بسازید.
یادتون نره هدف از تهیه چنین مجموعهای به خاطر سپردن سریع تر و تسریع فرآیند “مرور کردن” لغات است. کارشناسان به این نتیجه رسیده اند لغتی که ۸ بار طی فواصل زمانی طولانی مرور بشه تقریبا برای همیشه در ذهن تثبیت خواهد شد.
روش مطالعهی پیشنهادی گرامر (Grammar):
یکی از روش های ساده و موثر یادگیری گرامر خلاصه نویسی هست:
ابتدا گرامر هر درس رو مطالعه کنید و نکات مهم اون رو با ذکر مثال خلاصه نویسی کنید.
بعد ریدینگ درس رو بررسی کنید و جاهایی که نکات جدید گرامری در اون بکار رفته پیدا کنید. (در حین جستوجوی نکات گرامری سعی کنید معنی لغاتی که یاد ندارید رو حدس بزنید، زیرشون خط بکشید و ازشون رد بشید، در پایان معنی دقیقشون رو پیدا میکنید. با این شیوه شما دامنه لغات و فهم درک مطلبتون رو هم تقویت میکنید.
تمرین های کتاب رو حل کرده در نهایت به حل تست های گرامر بپردازید.
نکات مفید در زمینهی حل کلوز تست (Close Test) :
کلوز تست در حقیقت ترکیبی از لغت و گرامر و درک مطلب هست که بیشتر رو گرامر و کالوکیشن(نحوه بکار بردن دو کلمه مرتبط به هم) تاکید داره. رعایت چند نکته میتونه به ما در پاسخ دادن به کلوز تست ها خیلی کمک کنه:
کلوز تست ها هم یه درک مطلب کوچک تر هستن و موضوع خاصی دارن که توجه به اون میتونه جواب دادن به تست ها رو آسون تر کنه.
برای حل کلوز تست ها باید افعال و حرف اضافه اونها رو به خوبی یاد گرفته باشیم.
در حل کلوز تست ها باید ساختار جمله رو از نظر فاعلی یا مفعولی بودن(Active or Passive)، زمان جمله، ضمایر ملکی و … و سایر نکات گرامری بررسی کنیم و در نهایت با توجه به این ساختار، جای خالی رو پر کنیم.
معمولا طراحان سوال برای بالاتر بردن سطح سوال دو تا ساختار که به مرتبط هستند و در کنار هم بکار میرن رو توسط یه ساختار اضافه و قابل حذف(بدون تغییر در معنا) جدا میکنن. بعد یکی از دو ساختار اصلی رو به عنوان جای خالی سوال میدن. در اینجا اگه اون ساختار اضافه و گمراه کننده رو نادیده بگیریم خیلی راحت میتونیم جواب رو پیدا کنیم.
روش پیشنهادی سیب برای مطالعه و حل تست های درک مطلب (Reading Comprehension):
درک مطلب با توجه به حجم ریدینگها و تعداد سوالاتش شاید ترسناک ترین بخش زبان کنکور بنظر برسه در حالی که اگر از قبل استراتژی صحیح مقابله با آنها را آموخته باشید، میتوانید با آسودگی خاطر سراغ تست هایش بروید.
بهترین تکنیکهای حل درک مطلب کنکور را قبلا بطور مفصل در مقالهی تکنیک های پاسخ گویی به سوالات درک مطلب انگلیسی بررسی کردیم؛ طوری که یکبار برای همیشه مشکلتون در درک مطلب کنکور را حل کنید. در اینجا هم بطور خلاصه چند نکته مهم را ذکر میکنیم:
اول سوالات را بخوانید…
با خواندن سوالات پیش از ریدینگ متوجه میشوید:
اولاً باید به دنبال چه اطلاعات و کلیدواژههایی بگردید تا در حین خواندن آنها را مشخص کنید و بعدا نیاز به بازخوانی کل مطلب نباشد.
دوماً باید کدام قسمتها را جمله به جمله و سریع بخوانید و کدام قسمت ها را کلمه به کلمه و با دقت بخوانید. در نتیجه با این روش می توانید بطور هوشمندانه ای در زمان صرفه جویی کنید.
سپس :
در هر پاراگراف معمولا اولین جمله مهم ترین جمله بوده و پیام اصلی پاراگراف را در بر دارد. اگر فرصت کافی برای خواندن همه جملات یک ریدینگ طولانی را ندارید تنها کافیست پاراگراف اول و آخر و جمله اول پاراگراف های میان این دو را را دقیق بخونید و بقیه جملات را تنها نگاه بیندازید. این تکنیک در زبان انگلیسی اسکیمینگ نام دارد و بسیار پرکاربرد است (Skimming).
و در آخر زیاد تمرین کنید. اگر هر چند روز تنها یک درک مطلب کار کنید خودتون بهترین روش پاسخگویی به تست های این قسمت را پیدا خواهید کرد.
بهترین روش تست زنی کنکور زبان؟
بهترین منبع برای تمرین کنکور زبان، سوالات کنکور سال های گذشته است.
بهترین روش هم بوجود آوردن محیطی مشابه کنکور برای خودتان است.
فرض کنید ۲۰ دقیقه زمان دارید و باید در این تایم به همه سوالات پاسخ دهید. و بتدریج این زمان را تا زیر ۱۵ دقیقه کاهش دهید.
بررسی درستی جوابهایتان را پس از پایان آزمون انجام دهید.
با این شیوه تمرین نکات زیادی یاد میگیرید و نقطه ضعفهایتان را به خوبی شناسایی میکنید.
سخن آخر روش مطالعه زبان انگلیسی رتبه های برتر کنکور
با توجه به آسون و تکراری بودن مباحث و تستهای درس زبان انگلیسی در کنکور و همچنین کاربردی که این زبان تو زندگی امروزه ما داره، واقعا ارزش داره تا مقداری از وقتمون رو به اون اختصاص بدیم تا هم بتونیم به راحتی درصد بالایی ازش تو کنکور کسب کنیم و هم شروعی باشه برای فراگیری حرفه ای این زبان ساده و شیرین تو زندگیمون. ما نیز در الومعلم برای شما دانشآموزان عزیز آرزوی موفقیت در آزمون کنکور و دیگر آزمون های زندگیتون رو داریم.
با شرکت در کلاسهای کنکوری آموزشگاه زبان سیب درصد بالایی را در کنکور کسب کنید